LAJMI I FUNDIT – Amerikanet japin paralajmrimin ne rast te protestave te dhu nshme. F.orcat Amerikane do te nderhyjne ne Kosove

Në një opinion të “Washington Times”, thuhet se trupat amerikanë nuk ndodhen në Kosovë për të mbrojtur vendin nga pushtuesit e huaj ose për të siguruar interesat jetike amerikane – por për t’i mbajtur vendasit të mos v.rasin njëri-tjetrin.

“Ashtu si një park fantazik i një kulti politik, një statujë me 3 metra, e Bill Klintonit në Bulevardin Bill Klinton, jo larg nga butiku i veshjeve Hillary. Një bust metalik i ish s.ekretares së shtetit të Presidentit Klinton, Madeleine Albright, ndodhet në parkun afër. Jashtë qytetit, afër një baze ushtarake amerikane, një rrugë prej 20 kilometrash mban emrin e djalit të ndjerë të Joe Biden. Një kongresmen nga Bronx, Eliot Engel, jo vetëm që mori bulevardin e tij, por fitoi fytyrën e tij në një pullë postare.

Kjo tingëllon si një shfaqje e çuditshme për The Sëamp, por është e vërtetë. Të gjitha u bënë të mundshme me 2 miliardë dollarë të parave të taksapaguesve amerikanë. Shtoni një faturë ekstra për trupat amerikane që ndodhen atje – jo për të mbrojtur vendin nga pushtuesit e huaj ose për të siguruar interesat jetike amerikane – por për t’i mbajtur vendasit të mos vr.asin njëri-tjetrin. Shfaqja “fr.eak” quhet Kosova. Kosova është një rrëmujë e pafund.

Provinca e zbërthyer në tokë ka vlera zero strategjike për Shtetet e Bashkuara. Më pak se gjysma e zonës së Vermontit, Kosova është shtëpi për një popullsi, pothuajse me madhësinë e Bronx. Aty ka pesë gjuhë zyrtare dhe dy alfabete. Tetëdhjetë përqind e të rinjve të saj nuk punojnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *